Son dakika

Küçük salonları büyük göstermenizin 7 alternatif yolu

Küçük salonları büyük göstermenizin 7 alternatif yolu

Küçük bir salona sahip olabilirsiniz ama salonunuzu olduğundan daha büyük ve daha kullanışlı bir hale getirmek sizin elinizde...

Küçük salonları büyük göstermenin 7 yolu
Evin en çok kullanılan yeri salonlar, olmasını istediğimizden daha küçük olsa da, doğru mobilya seçimi ve yerleşimle onu daha keyifli ve kullanışlı bir hale getirmek mümkün.
Minimal tasarımlar, soft renkler, küçük ışık oyunlarıyla salonlarının olduğundan daha büyük görünmesini isteyenlere bu işin ustaları birkaç öneride bulundu.

Retro tasarım koltuklar

Küçük mekanlarda en ideal koltuk tipi dar kolçaklı ve dar sırtlı olanlardır. Salonunuzda rahat hareket sağlamak ve koltuklarınızın fazla yer kaplamasını önlemek için, minimal tasarımları tercih etmeniz akıllıca olacaktır. Özellikle son zamanlarda çok fazla trend olan retro tasarımlar, küçük salonlarda hem az yer kaplar hem de oldukça şık bir hava yaratır.

Küçük tv ünitesi

Küçük salonlar için çok büyük TV ünitelerinin kullanılması tavsiye edilmiyor. Televizyonunuzun büyüklüğüne göre yapılmış küçük bir ünite ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayabilir.

İnce tüller ve stor perdeler

Kat kat, tavandan yere uzanan veya tüm duvarı boydan boya kaplayan perdeler yerine minimal çizgilerde ince tüller, storlar tercih edilmelidir. Gün ışığının evinize girmesine izin verin ve doğal ışıktan maksimum düzeyde faydalanmaya çalışın.

Açık raflar

Salonunuzda fazla karmaşa yaratmadan ve göz yormadan boş duvarlara açık raf sistemlerini uygulayabilirsiniz. Eğer salonunuza uygun ölçülerde ürün bulmakta zorlanırsanız, marangozunuz sizin için atıl durumdaki köşeleri bile fonksiyonel hale getirmenizi sağlayacak çözümler üretebilir.

Ottoman puflar

Orta sehpanızı ottoman puflardan kullanmak, gerektiğinde fazladan yer kazanmak için idealdir. Sehpanızın üzerini tepsi içinde dekoratif objelerle süsleyebilir, gerektiğinde kolayca tepsiyi kaldırarak oturum için ayarlayabilirsiniz.

Büyük boy aynalar

Mümkünse camın tam karşısına büyük boy ayna yerleştirerek salonunuzun derinliğini artırabilirsiniz. Salonunuz buna müsait değilse, gün ışığını yansıtabileceğini düşündüğünüz bir yere de yerleştirebilirsiniz aynanızı. Yansıyan ışıklardan mekanın daha ferah ve iç açıcı göründüğüne şahit olacaksınız.

Metal ve cam objeler

Küçük salonlarda kullanılacak en iyi dekoratif objeler parlak metal ve cam objelerdir. Sehpa üzerinde, raflarınızda, konsolunuzun üzerinde metal ve cam objelere fazlasıyla yer verebilirsiniz. Fazla karmaşa yaratmaması için dozajı elbette iyi ayarlamak şart. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yapmayı unutmayınız

Bu Blogda Ara

Wikipedia

Arama sonuçları

Popular Posts

haberler

en son haber'e teşekkürler haberlerimizin birçogunu ordan aldık

Translate